Soils2Meet

Header soils2meet_621x142
Editie TerrAgenda

Uitnodiging soils2meet_200x400

Beste heer/mevrouw,

Op donderdag 7 juli 2016 opent het initiatief Bewust Bodemgebruik de deuren van het eerste Soils2Meet.

Wilt u aan de slag met duurzaam landgebruik en bodem en hebt u een hulpvraag? Kom dan op 7 juli naar Dordrecht en stel die vraag.

Op dit moment weten we dat er acht mensen zijn die een hulpvraag in de groep gaan gooien, onder meer over de Omgevingswet, composteren, voedselbossen, toegang tot nieuw land en sturen op bodemgebruik.

Soils2Meet is een ontmoetingsplaats voor mensen die aan de slag willen met bodem en duurzaam landgebruik. Aanwezigen spreken elkaar over hun werk en passie, vinden nieuwe inspiratie en zoeken naar nieuwe verbindingen.

De eerste editie van Soils2Meet staat in het teken van ‘De TerrAgenda’. Dit alles op een inspirerende locatie: Energiehuis Dordrecht. Met om 15.30 uur ontvangst en om 16.00 uur de start van het programma tot circa 18.00 uur.

Ken je iemand die hier echt bij moet zijn? Neem hem of haar dan vooral mee!

Soils2Meet wordt georganiseerd door het initiatief Bewust Bodemgebruik en vooral door al die mensen die energiek en enthousiast op of in de bodem bezig zijn. Soils2Meet wordt mogelijk gemaakt door onze gastheer voor deze editie, de gemeente Dordrecht.

Tot 7 juli!

Renée, Marco, Jos, Margot, Erik en Liesbet

Aanmeldformulier Soils2Meet

Het programma

Het centrale onderwerp is ‘een gezonde bodem is goed voor iedereen en helpt bij het volbrengen van maatschappelijke opgaven’. Het programma van Soils2Meet kent drie vaste onderdelen; een key note, pitches en een netwerkborrel. De onderdelen staan deze editie in het teken van TerrAgenda. Met Soils2Meet willen we een ruimte creëren waarin mensen een hulpvraag kunnen stellen en waarin andere mensen daarvan leren door het gezamenlijk zoeken naar een antwoord.

drie in een

Pitch & Go

Soils2Meet biedt je volop de gelegenheid om over jouw onderwerp hulp in te roepen. Doe mee en Pitch in maximaal 3 minuten je initiatief, startup of idee rondom ‘De TerrAgenda’ en stel een specifieke hulpvraag aan het publiek. Zo brengen we ideeën samen verder en geven ze een extra duwtje in de rug.

Ben of ken je een goed initiatief dat zeker moet komen pitchen? Neem contact op met Renée Zijlstra via renee.zijlstra@bewustbodemgebruik.nl, of 06 12965332

Na de pitches kun je in een energieke setting nieuwe ideeën opdoen en bespreken samen met de andere pitchers. Elke deelnemer draagt zo bij aan het eindresultaat

Keynote

We zijn druk bezig een leuke en inspirerende keynote te regelen.

Netwerkborrel

Het belangrijkste ingrediënt van ons Soils2Meet is natuurlijk de netwerkborrel. Ze zeggen niet voor niets dat de beste ideeën in de kroeg ontstaan. Natuurlijk onder het genot van duurzame hapjes en drankjes.

balk-stippen 621x75

Het initiatief Bewust Bodemgebruik

Het initiatief Bewust Bodemgebruik maakt gebruik van de vrije energie van mensen die vinden dat de ondergrond een belangrijke bijdrage levert aan de grote maatschappelijke opgaven waarvoor Nederland staat. Met deze mensen willen we ervoor zorgen dat beleidsmakers & bestuurders, wetenschappers en bodemgebruikers/inrichters op zoek gaan naar een optimale, duurzame balans tussen bodembenutting en –bescherming. Met tot doel op structurele basis het functioneren van bodems te verbeteren. Want met een solide ecologische basis kunnen regio’s zich sociaal en economisch verder ontwikkelen.