Soils2Meet Zutphen

Uitnodiging soils2 meet
Editie Zutphen

uitnodiging_rose

Gelders Ondergrond Overleg presenteert: Soils2Meet

Graag nodigen we je uit voor een Gelders Bodem Café op donderdag 19 april 2018 vanaf 15.00 uur tot circa 18.00 uur! Dat doen we volgens het concept van 'Soils2Meet' van het landelijke initiatief Bewust Bodemgebruik. Het Café vindt plaats in de karakteristieke Broodfabriek in Zutphen.

Voor iedereen die werk wil maken van een gezonde bodem. Deel je passie voor de bodem en bespreek hulpvragen van andere mensen die met bodem bezig zijn. En wellicht heb je zelf ook een hulpvraag.

Eerdere edities van Soils2Meet in Dordrecht, Leeuwarden en Almelo hebben geleid tot verrassende ontmoetingen, mooie en nuttige gesprekken over bekende en onbekende bodempraktijken en tot vervolgtrajecten die vooraf niet voor mogelijk werden gehouden.

grond met gras

Samen werk maken van een gezonde bodem!

Soils2Meet biedt een plek voor iedereen die werk wil maken van een gezonde bodem. De bijeenkomst heeft als doel het creëren van ontmoetingen waardoor nieuwe inspiratie en verbindingen ontstaan, en ideeën en ambities een vlucht kunnen nemen.


Wees erbij, breng je initiatief of vraag in!

De bodem is letterlijk en figuurlijk de grond onder onze voeten en onder ons bestaan: we leven erop en we leven ervan. In de bodem gebeurt veel. Ondergronds is het druk met funderingen, tunnels, leidingen, boringen, winning van grondstoffen, waterwinning, waterberging en bodemenergie. De bodem biedt kansen bij de realisering van onze ambities op het gebied van groen, voedsel, water, energie, wonen en klimaat. Ook bij verduurzaming en klimaatverandering speelt de bodem een steeds belangrijkere rol, bijvoorbeeld voor de winning van aardwarmte en drinkwater, berging van overtollig regenwater en het vergroenen van bebouwde gebieden. En wat te denken van wijkcompostering, voedselbossen en andere opkomende initiatieven vanuit de samenleving?


Laten we samen werk maken van een gezonde bodem!

groene_balk

Wat gaan we doen?

Om 15.00 starten we met een boeiende presentatie van Kien van Hövell tot Westerflier over Soil4You; het landgoed als sleutel in de transitie. Van 15.30 tot 17.30 gaan we in twee ronden met pitches met elkaar in gesprek over de hulpvragen van een aantal interessante initiatieven die ertoe leiden dat onze bodem krachtiger, robuuster en gezonder wordt.

Doe ook mee en pitch in maximaal 3 minuten je initiatief of idee over werk maken van een gezonde bodem en stel een specifieke hulpvraag aan het publiek. We hebben al pitches binnen van:

  • Fransjan de Waard (Eetbaar Landschap) over Koolstofboeren
  • Marco Vergeer (initiatief Bewust Bodemgebruik) over de Stadsbodem
  • Estella Fransen (Ulebelt) over buurtcomposteren
  • Gemeente Nijmegen over Tegel erop of Tegel eraf.
  • Jos Verheul (initiatief Bewust Bodemgebruik) over een interbestuurlijke programma Duurzaam Landgebruik
  • Gemeente Nijmegen vraagt zich af: hoe maken we ondergrond zichtbaar in de publieke evenementen van Nijmegen, in het kader van European Green Capital 2018?

Ben of ken je een goed initiatief dat zeker moet komen pitchen? Neem dan contact op met Renée Zijlstra via

renee.zijlstra@bewustbodemgebruik.nl of 06 12965332.

borrel_met_snaks_rechthoek-14

Afsluiten met de BodemBorrel

Het belangrijkste ingrediënt van het Bodem Café en Soils2Meet is natuurlijk de netwerkborrel. Ze zeggen niet voor niets dat de beste ideeën in de kroeg ontstaan. Natuurlijk onder het genot van lekkere hapjes.

geef_je_nu_op_geel

Aanmelden

Wil je ook van de partij zijn? Meld je dan aan
Ken je iemand die hier echt bij moet zijn? Neem hem of haar dan vooral mee! Of stuur deze uitnodiging door. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Afbeelding5

LOCATIE
Broodfabriek Zutphen
Noorderhavenstraat 49
7202DD Zutphen

gele_balk

Over de organisatie

Soils2Meet wordt georganiseerd door het Gelders Ondergrond Overleg, de provincie Gelderland en het landelijke initiatief Bewust Bodemgebruik. Én door alle mensen die energiek en enthousiast op of in de bodem bezig zijn.

Het initiatief Bewust Bodemgebruik maakt gebruik van de vrije energie van mensen die vinden dat de ondergrond een belangrijke bijdrage levert aan de grote maatschappelijke opgaven waarvoor Nederland staat. Met deze mensen willen we ervoor zorgen dat beleidsmakers & bestuurders, wetenschappers en bodemgebruikers/inrichters op zoek gaan naar een optimale, duurzame balans tussen bodembenutting en bescherming. Bewust Bodemgebruik heeft 25 bodemambassadeurs, onder wie bestuurders, parlementsleden, mensen uit het bedrijfsleven en uit de energieke samenleving.