Joris Lohman


Joris Lohman werkte tot oktober 2014 voor Youth Food Movement Academie (YFM A) en zet zich nu in voor Slow Food international.

Slow Food is een non-profit vereniging, als tegenhanger voor het opkomende 'fast food'. Slow Food wil mensen bewust maken van het voedsel dat ze eten zoals waar het vandaan komt, hoe het smaakt en hoe deze voedselkeuze de rest van de wereld beïnvloed en wil lokale voedseltradities in ere houden.

Betrokken bij

Joris Lohman was in Nederland betrokken bij de oprichting van het Food Film Festival, Eat-ins en de YFMA voor jonge voedselprofessionals. Kortgeleden plaatste hij online Eetcafé een digitale ontmoetingsplaats waar boeren en burgers met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Biologische landbouw

In Tholen hield Joris 2014 bij de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie een pleidooi voor biolandbouw: 'Grijp je kansen in de bioteelt'. Biologische landbouw kan de basis zijn van de toekomstige landbouw, stelde hij. Biologische landbouw is volgens hem één van de voorbeelden van hoe een duurzaam voedselsysteem eruit kan zien (Trouw 2014)

Wat hij graag met u wil delen

Het boek Food Game van Lucas Simons. Om de wereld te voeden, moet de voedselproductie verdubbeld worden. In de komende 40 jaar moet er wereldwijd meer voedsel geproduceerd worden dan in de afgelopen 6000 jaar bij elkaar. Lucas Simons stelt in zijn nieuwste boek Changing the Food Game dat die uitdaging alleen opgelost kan worden door middel van een ‘effectieve markttransformatie’.