Wat is Soils2Meet?


Het initiatief Bewust Bodemgebruik probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van de vrije energie ‘in het werkveld’; van mensen die vinden dat de bodem en ondergrond een vitale basis (moet) zijn onder de grote maatschappelijke duurzaamheidsopgaven waarvoor we in Nederland staan. Met deze mensen willen we ervoor zorgen dat beleidsmakers & bestuurders, wetenschappers, burgers en bodemgebruikers/inrichters op zoek gaan naar een werkwijze waarin de bodem en ondergrond steeds beter en vitaler wordt. Want met een solide ecologische basis kunnen regio’s zich sociaal en economisch verder ontwikkelen. Het initiatief Bewust Bodemgebruik geeft platform aan initiatieven en brengt mensen bij elkaar: één van deze initiatieven is Soils2Meet!

Header soils2meet_1500x

Soils2Meet heeft als doel het creëren van ontmoetingen, waardoor nieuwe inspiratie en nieuwe verbindingen ontstaan, urgentie en draagvlak worden gecreëerd en ideeën en ambities een vlucht kunnen nemen. Het centrale motto is: ‘Natuurlijk! Gezonde bodem voor iedereen’ en we kennen daarbij vier lijnen:

  • Toegang tot land (planet);
  • Gemeenschapsvorming (people);
  • Waarde creatie (profit);
  • Zingeving (inspiration).

Programma

Het programma van Soils2Meet kent drie vaste onderdelen; een keynote, jouw persoonlijke pitch met een hulpvraag en een netwerkborrel.

Keynote

Een korte inspirerende keynote door een gastspreker of lokale inspirator.

Pitch & Go

Soils2Meet biedt aan jou volop de gelegenheid om over iets waar je mee zit, zin in hebt, wil veranderen of samenwerken hulp in te roepen: dat kan over de volle breedte van duurzaam bodem- en landgebruik. Doe mee en Pitch in maximaal 2 minuten je initiatief, startup, idee of probleem en stel een specifieke (hulp)vraag aan het publiek. Zo brengen we ideeën, initiatieven en/of verandering samen verder en geven ze een extra duwtje in de rug.

Na jouw pitch kun je in een energieke setting nieuwe ideeën opdoen en je vraag bespreken samen met het aanwezige publiek. Elke deelnemer draagt zo bij aan het eindresultaat.

Netwerkborrel

Het belangrijkste ingrediënt van Soils2Meet is natuurlijk de netwerkborrel. Ze zeggen niet voor niets dat de beste ideeën in de kroeg ontstaan. Natuurlijk onder het genot van duurzame hapjes en drankjes.

cafe zwart wit

Soils2Meet heeft inmiddels plaats gevonden in: